De Spiegel van Veerkracht


Wil je goed voorbereid aan de slag met veerkracht? De spiegel van veerkracht in organisaties is een dialoogmodel waarmee je het gesprek kunt voeren over jullie veerkracht. Je vindt ook de belangrijkste bouwstenen, waarmee je de basis voor een programma kunt leggen.

Webinar

Wat maakt mensen veerkrachtig? Wat maakt organisaties veerkrachtig? Hoe vergroot je de veerkracht in de organisatie? Hoe werkt het in de praktijk?

Op 14 mei 2020 verzorgde Maarten in de reeks veerkrachtwebinars van Exact Business Software het webinar met de titel: Kijk eens in de spiegel van veerkracht. Hieronder vind je de opname en de links naar bronnen en de genoemde scan. Het webinar duurt ca 25 minuten.

Dialoogmodel

De Spiegel is een door Maarten ontwikkeld dialoogmodel. Het heeft een 3-D vorm waarmee basisconcepten uit de organisatiekunde systemisch en dynamisch verbonden kunnen worden met de basisconcepten uit veerkrachtonderzoek.

Doe nu de Veerkrachtscan en ontvang individueel feedback

Bronnen (in volgorde van verschijnen)



Leessuggesties:

Maarten de Winter, Hoe bedrijven hun veerkracht in crisistijd kunnen vergroten (blog naar aanleiding van het webinar)

Maarten de Winter, Veerkrachtig leiderschap

Maarten de Winter, casebeschrijving Philips Lighting (drieluik)




Veerkrachtig Leiderschap

Wat is zelf-effectiviteit en welke rollen hebben eindverantwoordelijk leidinggevenden in de ontwikkeling hiervan? <Lees verder>

Praktijkcase Philips Lighting

Drie artikelen over het veerkrachtprogramma bij Philips Lighting op Blogform HR Community