Workshops


Heb je een ontwikkelingsvraag? Zoekt inspiratie, kennis en mogelijkheden om te groeien? Een workshop levert wellicht niet direct antwoorden. Maar altijd betere vragen.

Kick-start veerkracht

Aan de slag in een serious game! Gedrag, de organisatiestructuur en -cultuur komen rond de sjoelbak samenhangend tot leven. Spel verlaagt de drempel tot gesprek. Het team ontdekt zelf waar mogelijkheden zijn voor verbetering en vernieuwing. De goede hoe-vragen komen naar boven. Maarten reikt mogelijkheden aan. Zo maak je een kick-start met veerkracht!

“Ik ging mij realiseren dat niet alleen wij in verandering terecht zijn gekomen, maar onze omgeving ook”

  • Het proces: kennismaken, ontdekken, vragen stellen,

  • De waarde: een speelse, leerzame middag geeft inzicht in samenhang.

  • Resultaat: Jullie unieke, zinvolle en haalbare ontwikkelvraag. Suggesties van een specialist. Een gedragen vervolg?

Jullie investering

2,5 uur met het team. Afhankelijk van de benodigde voorbereiding, communicatie en inbedding vanaf € 900,- exclusief b.t.w.

Waarom veerkracht?

Het begrip resilience (veerkracht) ontstond in de jaren '70 van de vorige eeuw in de ontwikkelingspsychologie. Als blijkt dat veerkrachtige mensen maar liefst 4 tot 10 jaar langer en gelukkiger leven, verbreedt de belangstelling snel naar de organisatiekunde. We weten inmiddels dat veerkrachtige medewerkers productiever zijn (17%), gezonder zijn (40% minder ziekteverzuim) en meer verantwoordelijkheid nemen(10% meer klantloyaliteit). Ook blijkt dat veerkrachtige medewerkers een positieve invloed hebben op de kwaliteit van leiderschap en organisatieontwikkeling. Veerkracht doet er strategisch toe. Versterk je organisatie met veerkracht.


Workshop Veerkracht-diagnose

In combinatie met de Veerkrachtscan verzorgt Maarten een interactieve bijeenkomst over veerkracht. De scan genereert individuele vragen en een veerkrachtdiagnose in de vorm van een rapport en een adviesgesprek. De workshop pakt daarop door. We gaan op zoek naar een gedeeld beeld van en concretisering van ontwikkelprioriteiten (hefbomen). Maarten doet suggesties. In co-creatie komen mogelijkheden op tafel. Dat geeft ruimte en perspectief.